Jessica smiler og holder en iPad mens hun står foran en gruppe voksne, og gestikulerer som om hun forklarer noe.

Tar personlig tilpassing personlig.

Jessicas historie

Når jeg deler verdien av inkluderende teknologi, gjør jeg det med alle følelsene på utsiden.
Jessica, Apple Initiatives
Accessibility Leader
Sydney i Australia

Question: Hva var det som formet tankegangen din rundt tilgjengelighet? Answer: Du kan vel si at bestefar var min første inspirasjon. Han var en hardtarbeidende og superselvstendig bonde som oppdro tre barn. Da jeg ble eldre, forsto jeg at folk ikke så ham på samme måte som meg – de snakket om «funksjonsnedsettelsen» hans. Jeg spurte mamma hva «funksjonsnedsettelsen» hans var. Jeg visste jo at han bare hadde én arm, men det var han som lærte meg å knytte skoene, så jeg tenkte bare at han gjorde ting litt annerledes. Question: Unger sier det som det er. Answer: Det gjør de. Da lillebroren min fikk påvist lærevansker, var det jeg som hjalp ham med å jobbe seg gjennom de utfordringene.

Question: Hvordan dro du nytte av de erfaringene hos Apple? Answer: Jeg hadde en annen stilling da jeg fikk høre noen slående historier fra Tilgjengelighet-teamet. Jeg så hvor mye Apple gjorde på det området, og visste at jeg måtte være en del av det.

Tre tilgjengelighetssymboler fra Apple: VoiceOver, Opplest innhold og Talekontroll.
Dette var en mulighet til å informere bedriftskundene våre om Apples innebygde tilgjengelighetsfunksjoner.

Question: Høres ut som et kall i tillegg til en karriere. Answer: Ja, jeg har alltid vært lidenskapelig i jobben, og nå jobber jeg med å dele potensialet til tilgjengelighetsfunksjoner med bedriftspartnerne våre. De var virkelig fått øynene opp for produktivitetsverdien av inkluderende teknologi.

Question: Hvordan viser du det? Answer: Folk jobber best når teknologien spiller på lag. Med personlig tilpassing kan de yte sitt beste. Så tilgjengelighet handler om personlig tilpassing. Question: På hvilken måte? Answer: Alle Apples produkter har innebygde tilgjengelighetsfunksjoner. Når du konfigurerer Macen din, velger du apper, fontstørrelse, Siri-valg og så videre. Hvis du for eksempel har nedsatt førlighet, kan du bruke Talekontroll eller ansiktsbevegelser som blunking til å styre pekeren på dataskjermen.

Question: Behovene endres i takt med personene. Answer: Akkurat. Og husk at vi merker flere naturlige endringer i ferdighetene våre jo eldre vi blir. Question: Kanskje vi trenger briller. Answer: Ja, det kan være endringer i syn, hørsel, mobilitet og sånne ting.

Sannsynligvis vil alle ha behov for hjelpeteknologi en eller annen gang. Som ordtaket sier: Bli gammel sammen med meg, det beste er fortsatt
på vei.
Tre tilgjengelighetssymboler fra Apple: Tilgjengelighet, Høreapparater og Berøring.

Question: Det må føles godt å kunne spre budskapet. Answer: Det er nydelig når bedriftene ser fordelene, men for meg betyr det aller mest å høre historiene til de som tilpasser produktene slik at de endrer livene deres.

Question: Hvordan får du høre om disse historiene? Answer: Vi holder kontakten med folk som har ulike funksjonsnedsettelser. Vi har noen fantastiske, ufiltrerte samtaler. De gir oss innsikt i funksjonene som påvirker livene deres, og jeg kan fortelle dette videre til produkt- og serviceteamene våre.

Vi har skapt sterke bånd til fellesskapet. Jo mer vi lytter, jo mer lærer vi.

Tegnet på iPad.